Gyártók

 

A RUG ART LAB  projektjeinek megvalósulásához a SZETT vezetősége együttműködést keresett Magyarországon működő szőnyeg- és alapanyaggyártó cégekkel annak érdekében, hogy elindulhasson egy új együttműködés lehetősége a tervezők és gyártók között. A projekthez öt gyártó csatlakozott, akik a SZETT tagjai számára alapanyagot, üzemlátogatási, bemintázási lehetőséget és terveik legyártását biztosították. Ismerjék meg a támogató cégeket, akik szeretettel és örömmel, nem utolsó sorban türelemmel fogadták a magyar tervezőkkel való közös munka kezdeti lépéseit.

Köszönet minden szőnyeg- és alapanyaggyártó cég vezetőjének a pozitív együttműködés megalapozásáért.

 
 

Multifelt Factory

 A Multifelt Factory magyar és külhoni birkák gyapjából készít a több ezer éve ismert technológiával nemezt, vagy más néven gyapjúfilcet. Ez az ezerarcú, kreatív, természetes anyag az élet minden területén jelen van. A legmostohább ipari célú alkalmazástól a kifinomult ékszerekig szinte bármi készíthető belőle. Csodálatos lakásdekorációk, design bútorok, kárpitok kedvelt alapanyaga is. Szeretettel készítjük! 

www.multifelt.com

 

HUNGARPET

A Hungarpet Kft.-t 1991-ben alapította Wilfried Paulig. A Paulig család Németországban több mint 70 éve piacvezető a kézi szövésű szőnyeggyártás területén.   Már az 1970-es évek elején aktív kapcsolatban álltak a hagyományos magyar szövödékkel és az ily módon ápolt, több évtizedes intenzív üzleti kapcsolatok eredményeként saját céget alapítottak hazánkban, amely 1992-ben kezdte el a gyártást bérmunkás konstrukcióban.

A növekvő kereslet, illetve növekvő piaci igények miatt a vállalat 1997-től saját fonodával is rendelkezik. Ennek köszönhetően az összes gyártási folyamat egy épületegyüttesen belül elvégezhető, a gyapjú kártolástól kezdve a fonal készítésen át a kész szőnyeg szegéséig, s annak kiszállításáig.

A Hungarpet Kft. egyedülálló fonalválasztékkal rendelkezik a szakmában, ami a szőnyegeknek teljesen különböző optikai hatást kölcsönöz.

A strukturális és optikai sokféleség mellett szintén egyedülálló színválasztékkal, körülbelül 400 különböző fonalat számláló szőnyegkollekcióval tudjuk partnereinket kiszolgálni. A cég termékei jelenleg is több mint 40 országban megtalálhatóak.

www.hungarpet.hu

 
mb-rug.png

MB RUG 

Műhelyem a handtufting szőnyegkészítés hazai fellegvára. Az egyedi szőnyegek gyártása értő gondolkodással, sokirányú szakmai tapasztalattal és minőségi alapanyaggal történik.

www.egyediszonyeg.hu

 
csabaszonyeg.png

Csaba Szőnyeg Hungary

Cégünk fő tevékenységi területe: szőnyeggyártás, szőnyeg kis- és nagykereskedelem. Kínálatunk kialakításánál fontos szempont volt, hogy a hagyományokat is megtartsuk, de a mai kor igényeinek is megfelelő, modern stílusirányzatok is megjelenjenek szőnyegeinkben. Termékkínálatunk: speciál típusú szőnyegek, extra típusú szőnyegek, exkluzív szőnyegek, magic típusú szőnyegek (100% pamut), tradicionális szőnyegek, gyapjú szőrme szőnyegek, pamutszőnyegek. A Csaba szőnyeg Kft egy több mint hatvan éve alapított cég Magyarországon. Az 1970-80-as években közel 800 fős gyár ma már egyetlen telephelyen,Dévaványán működik. Kézi szövött szőnyegeit Európa számos országában ismerik és keresik. Jellemzően kézi szövött termékeit olyan neves iparművészek,mint Németh Éva Munkácsy díjas iparművész, Barbara Suchy és Anja Majster német iparművészek, valamint Füzessérí Erika a mai magyar  iparművész társadalom egyik legkreatívabb képviselője tervezte. Míg az elmúlt évtizedekben jellemzően a hazai ipar által gyártott alapanyagokból / 100% gyapjú/ a hagyományos magyar mintakészlet elemeit felhasználva készítette szőnyegeit, addig ma már jellemzően a mai kor technológiáival gyártott, a kor igényeinek jobban megfelelő fonalakból készített szőnyegekből áll a cég termékskálája. Főleg egyszínü, a felhasznált anyagok struktúrájával mintát adó szőnyegeket gyártanak..  Jelenleg kis szériás gyártást végez, de egyedi megrendeléseket is teljesít.

www.csabaszonyegg-c.cegbongeszo.hu

 
artkelim.png

Art-Kelim Kft.

A kézi csomózású és szövött szőnyegeknek Magyarországon hosszú múltja van. Az üzemszerű szőnyeggyártás Békésszentandráson az I. Világháború után honosodott meg , erdélyi áttelepülők hozták magukkal ezt a termelési kultúrát. Az évek során a családi manufaktúrából komoly termelő üzemet fejlesztettek, mivel egyre több ember tanulta meg a kézi szövést és csomózást.

Jelenleg az Art-Kelim Békésszentandrási Szőnyegszövő Kft. keretein belül folyik a szőnyeggyártás. Fő profilja a cégnek az iparművészek által tervezett kézi csomózású és kézzel szövött szőnyegek gyártása . Az itt készült termékek kizárólag természetes szálból, elsősorban gyapjúból , kézi festéssel és szövéssel készülnek.

A békésszentandrási szőnyegek jó hírneve a színvonalas művészi terveknek köszönhető. Megtalálhatjuk a gyár szőnyegeit a Parlamentben, a Sándor Palotában, a Gellért Szállóban is. A cég készítette az amerikai elnök dolgozószobájának iparművész által tervezett szőnyegeit, itt restaurálták, illetve készítették el újra a leégett angol windsori kastély egyik szőnyegét és több Loire menti kastélyban is megtalálhatók munkáik.

www.artkelim.hu